شبکه Network
 
به مجموعه ای از اتصالات بین دو یا چند کامپیوتر را شبکه میگویند. زبانیکه این کامپیوترها به کمک آن با یکدیگر صحبت می کنند را  Protocol  گویند.
یک شبکه شامل مجموعه ای از دستگاهها (کامپیوتر ، چاپگر و ...  بوده که با استفاده از محیط ارتباطی ( کابل ، امواج رادیوئی ، نور ) و به منظور اشتراک منابع (نرم افزار و سخت افزارهای تحت شبکه) به یکدیگر متصل می گردند.
تفسیمبندی شبکه ها 
-تقسیمبتدی بر اساس توع عملکرد
کامپیوترهای موجود در شبکه را باتوجه به نوع عملکرد آنها به دو گروه عمده : سرویس دهنده (Server) و سرویس گیرنده (Client) تقسیممی شود.
کامپیوترهایی که در شبکه برای سایرکامپیوترها سرویس ها و خدماتی را ارائه می نمایند، سرویس دهنده و کامپیوترهایی کهاز خدمات و سرویس های ارائه شده توسط سرویس دهندگان استفاده می کنند، سرویس گیرندهنامیده می شوند.  در شبکه های Client-Server ، یک کامپیوتردر شبکه نمی تواند هم به عنوان سرویس دهنده و هم به عنوان سرویس گیرنده، ایفایوظیفه نماید.
در شبکه های Peer-To-Peer ، یک کامپیوتر می تواند هم بصورت سرویس دهنده و هم بصورت سرویس گیرنده ایفای وظیفه نماید.
- تقسیم بندی بر اساس توپولوژی
 الگوی هندسی استفاده شده جهت اتصال کامپیوترها، توپولوژی نامیده می شود. توپولوژی انتخاب شده برای پیاده سازی شبکه ها، عاملی مهم در جهت کشف و برطرف نمودن اشکالات در شبکه خواهد بود. انتخاب یک توپولوژی خاص نمی تواند بدون ارتباط با محیط انتقال و روش های استفاده از خط مطرح گردد. نوع توپولوژی انتخابی جهت اتصال کامپیوترها به یکدیگر ، مستقیما" بر نوع محیط انتقال و روش های استفاده از خط تاثیر می گذارد. با توجه به تاثیر مستقیم توپولوژی انتخابی در نوع کابل کشی و هزینه های مربوط به  آن ، می بایست با دقت و تامل به انتخاب توپولوژی یک شبکه همت گماشت . عوامل مختلفی جهت انتخاب یک توپولوژی بهینه مطرح می شود. مهمترین این عوامل هزینه و انعطاف پذیری است. 
یکی از توپولوژی رایج در شبکه های محلی، شبکه ستاره ای می باشد.
 
توپولوژی STAR
 در این نوع توپولوژی همانگونه که از نام آن مشخص است ، از مدلی شبیه "ستاره" استفاده می گردد. در این مدل تمام کامپیوترهای موجود در شبکه معمولا" به یک دستگاه خاص  با نام " سوییچ " متصل خواهند شد.
مزایای توپولوژی STAR
·       سادگی سرویس شبکه. توپولوژی STAR شامل تعدادی از نقاط اتصالی در یک نقطه مرکزی است . ویژگی فوق تغییر در ساختار و سرویس  شبکه را آسان می نماید.
·       در هر اتصال یکدستگاه . نقاط اتصالی در شبکه ذاتا" مستعد اشکال هستند. در توپولوژی STAR  اشکال در یک اتصال ، باعث خروج آن خط  از شبکه و سرویس و اشکال زدائی خط مزبور است . عملیات فوق تاثیری در عملکرد سایر کامپیوترهای موجود در شبکه نخواهد گذاشت .
·       کنترل مرکزی و عیب یابی . با توجه به این مسئله که نقطه  مرکزی  مستقیما" به هر ایستگاه موجود در شبکه متصل است ، اشکالات و ایرادات در شبکه بسادگی تشخیص  و مهار خواهند گردید.
·       روش های ساده دستیابی . هر اتصال در شبکه شامل یک نقطه مرکزی و یک گره جانبی است . در چنین حالتی دستیابی به محیط انتقال حهت ارسال و دریافت اطلاعات دارای الگوریتمی ساده خواهد بود.
معایب توپولوژی STAR
·       زیاد بودن طول کابل . بدلیل اتصال مستقیم هر گره به نقطه مرکزی ، مقدار زیادی کابل مصرف می شود. با توجه به اینکه هزینه کابل نسبت به تمام شبکه ، کم است ، تراکم در کانال کشی جهت کابل ها و مسائل مربوط به نصب و پشتیبنی آنها بطور قابل توجهی هزینه ها را افزایش خواهد داد.
·       مشکل بودن توسعه . اضافه نمودن یک گره جدید به شبکه مستلزم یک اتصال از نقطه مرکزی به گره جدید است . با اینکه در زمان کابل کشی پیش بینی های لازم جهت توسعه در نظر گرفته می شود ، ولی در برخی حالات نظیر زمانیکه طول زیادی از کابل مورد نیاز بوده و یا اتصال مجموعه ای از گره های غیر قابل پیش بینی اولیه ، توسعه شبکه را با مشکل مواجه خواهد کرد.
·       وابستگی به نقطه مرکزی . در صورتی که نقطه مرکزی ( هاب ) در شبکه با مشکل مواجه شود ، تمام شبکه غیرقابل استفاده خواهد بود.
تقسیم بندی بر اساس حوزه جغرافیایی
 شبکه های کامپیوتری با توجه به حوزه جغرافیایی تحت پوشش به سه گروه تقسیم می گردند:
·       شبکه های محلی ( کوچک ) LAN
·       شبکه های متوسط MAN
·       شبکه های گسترده