فهرست مناسبتها با جزئیات

    • ۱۲ شهریور
    • 2 September
    • ٢٨ صفر

حضرت محمد(صلى الله علیه وآله وسلم)، فرزند عبداللّه بن عبدالمطلب بن هاشم بن عبد مناف، در مکه دیده به جهان گشود. مشیت خداوندگار جهان بر این حکم قرار گرفت که این کودک به هنگام ولادت  از محبت پدر در فرهنگ عربستان محروم بماند. آن حضرت تنها  شش سال داشت که مادرش آمنه را نیز از دست داد. رسول اکرم ص  تا هشت سالگى تحت  سرپرستى  عبدالمطلب -پدربزگش --  بود و پس از رحلت وی در خانه عمویش ابوطالب زندگی را ادامه داد . آن حضرت در سیزده سالگى به همراه عمویش ، ابوطالب به  شام رفت . در همین سفر بود که شخصیت منحصر به فرد و امانتدارى خود را نشان داد.  ایشان در سن بیست و پنج سالگی   با خدیجه دخترچهل ساله خویلد از زنان ثروتمند مکه ازدواج کرد. محمد(ص ) ،  در میان مردم مکه همواره به امانتدارى و صداقت مشهوربود  تا آنجا که همه، او را محمد امین می خواندند.در همین سال ها بود که با نصب حجرالاسود و به منظور جلوگیرى از فتنه و آشوب بین قبایل  تدبیر خویش را به منصه ظهور نشاند و با شرکت در انجمن جوانمردان مکه  ، پیمان "حلف الفضول" را برای حمایت ازبی پناهان و غریبان  منعقد ساخت . طهارت رفتار و گفتار ،  درستکارى و پرهیز از شرک ،  بی اعتنایى به مظاهر دنیوى و اندیشیدن مداوم  در نظام آفرینش، او را کاملاً از دیگران متمایز ساخته بود.آن حضرت درچنین روزی و در سن  چهل سالگى ، درخلوتگاه همیشگی خود ، غار حرا،   به پیامبرى برانگیخته شد.  دعوت ایشان  تا سه سال مخفیانه بود. پس از این مدت، آن حضرت رسالت خود را  با دعوت  بستگان خویش  آغاز کرد و سپس با دعوت عامه به سوی عموم مردم رفت و همگان را به توحید و پرهیز از شرک  فرا خواند .در همین دوران  سران قریش و بندگان زر و زور و تزویر که موقعیت خود را با حضور محمد ص در خطر می دیدند ، مخالفت با آن حضرت  را آغاز کردند و به آزار ایشان  پرداختند. حضرت محمد(ص ) در مدت سیزده سال در مکه، با همه آزارها و شکنجه هاى مشرکان  مکه ، مقاومت کرد و از مواضع الهى خویش هرگز عقب نشینى ننمود.پس از سیزده سال تبلیغ در مکه، آن حضرت ناچار به هجرت شد.

پس از هجرت به یثرب که بعدها مدینه النبی نام گرفت زمینه های  مناسبى براى تبلیغ اسلام فراهم شد، هر چند که در این ده سال نیز کفار، مشرکان، منافقان و قبایل یهود، مزاحمت هاى بسیارى براى او ایجاد کردند. در سال دهم هجرت، پس از انجام مراسم حج و ترک مکه و ابلاغ امامت حضرت على بن ابی طالب(ع ) در غدیر خم و اتمام رسالت بزرگ خویش، آن حضرت در بیست و هشتم  صفر سال یازدهم هجرى، رحلت کرد . رسول اکرم ص  به واقع تجسم انسان کامل - که تمامی فلاسفه درآثار خود بدان پرداخته اند - بود هم او که  خدایش او را چنین می ستاید: اى پیامبر تو داراى بهترین اخلاق هستى. او نه تنها  درعبادت ، که در  امور اجتماعی، مسایل سیاسی ،  دستگیری از نیازمندان  ، مسایل فرهنگی ، اقتصادی و...  سرآمد همگان بود . پیامبرخدا شجاع ترین مردم زمان خود بود  تا بدان حد که حضرت علی (ع) در این باره  می فرماید : هر وقت در جنگ بامشکی برخورد میکردیم به پیامبر پناه می بردیم.


امام حسن(ع )، نخستین  فرزند امام على(ع) و فاطمه زهرا (س) ، در نیمه ماه رمضان سال  سوم هجرى در شهر مدینه  دیده به جهان گشود . آن حضرت  پس  از شهادت امام على(ع ) شش ماه بر مسلمین خلافت کرد . آن امام والامقام  در طول عمر مبارک خود  دو بار تمام ثروت و دارایى خویش را در راه خدا بخشید و سه بار تمام اموال خود را وقف کرد. به گفته مورخان ،  امام حسن مجتبى(ع )، فردى شجاع، دلیر و مبارز بود و در غالب جنگ هایى که امام علی( ع) حضور داشتند آن حضرت نیز حضور داشت و در خط مقدم قتال علیه کفار بود . امام حسن(ع ) مسئولیت امامت و رهبرى شیعیان  را درفضایی نا بسامان  و آشفته به عهده گرفتند. در این زمان امام (ع) به ناچار در برابر کید و مکر معاویه قرار گرفت و ناچار شد که  تنها گزینه باقیمانده یعنی صلح را انتخاب کند . بی شک ارزش صلح امام حسن( ع )،  با توجه به شرایط زمانی ومکانی خاص خود  ، کمتر از جنگ و شهادت امام حسین (ع) نبود . بسیاری دلیل صلح امام حسن را یقین ایشان به  وجود شک و تردید در توده هاى مردم نسبت به مبارزه با معاویه می دانستند .  خیانت طرفداران ایشان ، تهدید و تطمیع های  معاویه  و نهایتا تشکیل مثلث  زر و زور و تزویر باعث بروز وقایعی شدند که امام (ع ) را مجبور به امضای صلحنامه با معاویه کردند . در این شرایط  امام مجتبى(ع ) منطقا و قاعدتا نمی توانست وارد مبارزه با معاویه گرددتا اینکه ایشان  ناچار به پذیرش صلحِ تحمیلى شد. بر اساس  این صلحنامه ،  حکومت  به این شرط که به کتاب خدا و سنت رسول  او و سیره خلفاى صالح، عمل کند به معاویه سپرده می شود.  در ضمن ،  پس از معاویه  خلافت به عهده امام حسن(ع) واگذار می گردید . همچنین معاویه بر اساس این صلحنامه ملزم شد که دشنام دهی به امیرالمؤمنین على(ع ) و بد گفتن از ایشان  بر منابر را ممنوع سازد .در امان بودن  یاران امام على (ع ) عدم تعرض به آنان و محفوظ ماندن جان و مال و  فرزند و ناموس شان از هر گزندى از دیگر مفاد این صلحنامه به شمار می رفت  . بی تردید می توان گفت  صلح امام حسن(ع )، چهره واقعى معاویه را آشکار ساخت ودستگاه جور او را به مردم شناساند . از این رو معاویه  درصدد حذف حضور فیزیکی امام  بر آمد و سرانجام، نقشه کشتن امام را طرّاحى نمود . امام حسن(ع)  در سال پنجاه هجرى، به وسیله زهرى که همسرش جعده به دستور معاویه به او خوراند، در 48 سالگى به شهادت رسید. مزار شریفش در قبرستان بقیع، در کنار سه امام معصوم دیگر، زیارتگاه خیل شیفتگان آن حضرت است.

پروفسورمحمود حسابی چهارساله بود که به همراه پدرسفیرش به لبنان رفت. دربیروت پدرتجدید فراش کرد و به همین سبب همسراولش را به همراه دو فرزندش، محمود و محمد، به دلیل مقررات از سفارتخانه اخراج کرد وهیچ کمکی هم به آنان نکرد. این دوران، دوران فقرو تنگدستی برای محمود و مادرو برادرش بود اما او در همان اوان کودکی و درهمان اوضاع فلاکت بار توانست قرآن و دیوان حافظ را بطورکامل حفظ کند. محمود پس از طی درجات ابتدایی و دبیرستان درهفده سالگی نخستین لیسانسش را دررشته ادبیات عرب از دانشگاه آمریکایی بیروت دریافت دارد. او بعدا در رشته های مهندسی راه و ساختمان، پزشکی، ریاضیات، ستاره شناسی، فارغ التحصیل شد و همزمان توانست در رشته مهندسی معدن در دانشگاه سوربن فرانسه تحصیل کند. وی  سرانجام رشته فیزیک را برای ادامه تحصیل انتخاب کرد و توانست در 25 سالگی درجه دکتری خود را در رشته فیزیک با دفاع از رساله خود با عنوان "حساسیت سلولهای فتو الکتریک " دریافت دارد. او بعدها جزء برترین شاگردان انیشتن شد. دکتر حسابی در بازگشت به وطن تاسیس دانشگاه تهران را پیشنهاد داد و خود معمار دانشکده فنی آن شد و تا آخرین روزهای عمر ریاست گروه فیزیک این دانشکده را به عهده داشت. دکترحسابی دردوران نخست وزیری مصدق وزیرفرهنگ دولت او شد. پروفسورحسابی به چهارزبان انگلیسی، فرانسه، آلمانی و عربی سخن می گفت و به زبانهای سانسکریت، لاتین، یونانی، پهلوی، اوستایی، ترکی و ایتالیایی تسلط داشت. از آن دانشمند فقید بیست و پنج مقاله و کتاب به زیورطبع آراسته شده است. دکترحسابی درسال 1990 میلادی به عنوان مرد نخست علمی جهان معرفی شد و درسال 1366 درکنگره 60 سال فیزیک کشور لقب پدر فیزیک ایران را به خود گرفت. او در چنین روزی درسال 1371 در بیمارستان دانشگاه ژنوبه هنگام معالجه قلبی دارفانی را وداع گفت. از نکات جالب توجه این دانشمند و فیزیکدان هموطن دلبستگی ویژه به مفاخرایرانی اسلامی بود که از جمله می توان به تعلق خاطرایشان به زبان فارسی یاد کرد، به همین سبب وی برای واژه های دخیل درفارسی، معادلیابی می کرد که نتایج زحماتش درفرهنگنامه ای گرد آمده که توسط انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چاپ شده است.  

ویتنام درمنطقه استوایی جنوب شرقی آسیا، در مشرق شبه جزیره هندوچین و درساحل دریای چین و خلیج تونکن واقع شده است. نژاد مردم آن زرد و زبان رایج میان آنان آنامی است. اکثریت مردم این کشور از آیین بودا پیروی می کنند. حکومت این کشور سوسیالیستی است که دردوم ژوییه سال 1976 میلادی با اتحاد دو ویتنام پس از32 سال جنگ ومبارزه عملی شد.
ویتنام ابتدا مستعمره فرانسه بود که درچنین روزی درسال 1954 از فرانسه مستقل شد و در سال1977 میلادی به عضویت سازمان ملل متحد درآمد. پایتخت آن شهر هانوی نام دارد. 

هنری جرج نویسنده و اصلاح طلب آمریکایی در چنین روزی در سال 1839 میلادی به دنیا آمد. "پیشرفت و توانایی "عنوان مهمترین اثر اوست .

استوالد دانشمند بر جسته آلمانی در چنین روزی در سال 1853 میلادی به دنیا آمد. او در رشته شیمی - فیزیک در سال 1909 میلادی صاحب جایزه نوبل علمی شد .

فیلد نویسنده بر جسته  آمریکایی در  چنین روزی در سال 1850 میلادی به دنیا آمد. "پسر آبی کوچک "عنوان مهمترین اثر اوست .

روز بهورز