فهرست مناسبتها با جزئیات

    • ۱۵ شهریور
    • 5 September
    • ١ ربيع الاول


درچنین روزی درسال 1357 ه ش  با وجود اعلام ممنوعیت رژیم پهلوی دربرگزاری هرگونه تظاهرات ، مردم غیورایران اسلامی درشهرهای مختلف نسبت به برگزاری  برضد رژیم پهلوی اقدام کردند . با وجود اینکه دولت وقت نسبت به برگزاری هر گونه تظاهرات هشدارهای بسیاری داده بود اما مردم کشورمان با توجه به بیانات امام خمینی (ره) دربرگزاری هرچه باشکوهتر تظاهرات علیه رژیم ستمشاهی همت گماردند. امام خمینی(ره) دراعلامیه ای که ازنجف اشرف صادر شده بود ازمردم خواسته بودند پرچم مبارزه علیه رژیم پهلوی را برزمین ننهند .

شاه اسماعیل اول ازشاهان سلسله صفوی درسال 1487 میلادی به دنیا آمد. وی پس ازمبارزات طولانی باترکان آق قویونلو و پایان دادن به جنگ های داخلی ، مذهب شیعه را درایران رسمی اعلام کرد . او بعدها به مبازره با ازبکان خراسان پرداخت . وی درسال 907 ه ش درتبریزحکومت خود را بنا نهاد . اودرچنین روزی به دلیل مرض حصبه ازدنیا رفت.

درچنین روزی درسال 2000 میلادی نشست هزاره باعنوان گفتگوی تمدنها درمحل سازمان ملل آغازبکار کرد . دراین کنفرانس بین المللی رهبران بیشتر کشورهای جهان حضورداشتند ودرزمینه راهکارهای عملی گفتگوی تمدنها به منظور ایجاد صلح جهانی به بحث و گفتگو نشستند . سال  دو هزار و یک میلادی نیز‏ بدنبال پیشنهاد آقای سید محمد خاتمی ، رئیس جمهوری اسلامی ، سال گفتگوی تمدنها اعلام شد.
دراین سال کنسرتها، نمایشگاهها، نمایشها وکنفرانس هایی به منظور تبیین این مفهوم بین المللی ترتیب یافت ودر ایران نیز"مرکز گفتگوی تمدن ها " موظف به ارایه خدماتی درجهت گفتگوی تمدنها شد. لازم به ذکر است پیش ازبرگزاری این کنفرانس ، کنفرانس بین المللی هزاره ادیان درهمان سال وبا حضوررهبران ادیان جهان درسازمان ملل متحد برگزار شد . حضرت آیت الله خامنه ای رهبرمعظم انقلاب اسلامی به این کنفرانس پیام مهمی ارسال کردند که آیت الله جوادی آملی آن را قرائت کرد .


بانک صادرات ایران درچنین روزی درسال 1331 تاسیس شد . هدف ازتاسیس این بانک ارایه خدمات بهینه وجدید بانکی به مشتریان بود . این بانک  توانست درمدت کوتاهی مشتریان بسیاری را جذب خود کند . بانک صادرات ایران هم اکنون 3200 شعبه درسراسرجهان دارد ودارای بیش ازسی ودوهزارکارمند است . این بانک به لحاظ حجم وگستردگی فراوان درحال حاضر یکی ازبزرگترین شبکه های بانکی درخاورمیانه به شمارمی رود .


درچنین روزی درسال 1905 سران ژاپن و کره با امضای توافق نامه ای،  به جنگ بین خود بر سرکره خاتمه دادند . این معاهده پورتسموت نام گرفت .

لویی هشتم پادشاه فرانسه درچنین روزی درسال 1187 میلادی به دنیا آمد . اودربین سالهای 1223تا 1226براین کشورحکومت می کرد . 


لویی چهاردهم پادشاه فرانسه درچنین روزی درسال 1638 میلادی دیده به جهان گشود  . اودربین سالهای 1643 تا 1715 میلادی براین کشورحکومت می کرد .


باخ آهنگساز برجسته آلمانی درچنین روزی درسال 1735 میلادی به دنیا آمد . او پسریوهان سباستین باخ آهنسازمعروف است . " باخ انگلیسی " عنوان مهمترین اثر موسیقایی اوست .


میر بیرآهنگساز برجسته آلمانی در چنین روزی در سال 1791 میلادی دیده به جهان گشود . "طلا و طبیعت " عنوان مهمترین اثر شنیداری اوست .


کوستلر نویسنده مجارستانی در چنین روزی در سال 1905 دیده به جهان گشود . "تاریکی در شب "عنوان مهمترین اثر داستانی اوست .

کولمل در چنین روزی در سال 1908 میلادی به دنیا آمد . او آهنگساز آلمانی الاصل بود اما بعدها به کوبا و اسپانیا مهاجرت کرد .

کاج آهنگساز بر جسته آمریکایی در چنین روزی در سال 1912 دیده به جهان گشود . "سکوت "عنوان مهمترین اثر موسیقایی اوست .

کوبیک آهنگساز بر جسته آمریکایی در چنین روزی در سال 1914 میلادی به دنیا آمد . "جرالد مک بواینگ " عنوان مهمترین اثر موسیقایی اوست .

این نویسنده ایرلندی در چنین روزی در سال 1965 میلادی دیده به جهان گشود . او به لحاظ بدنی نویسنده ای  ناتوان  بود . "زیر چشم ساعت " عنوان مهمترین اثر داستانی اوست .

گویز وایت پویا نمای بر جسته آمریکایی در چنین روزی در سال 1950 میلادی دید ه به جهان گشود . "کتی" عنوان مهمترین اثر اوست .


آیرس رهبر ارکستر و موسیقیدان بر جسته آمریکایی در چنین روزی در سال 1969 میلادی دار فانی را وداع گفت . "کاخ هالیوود "عنوالن مهمترین اثر موسیقایی اوست . او در سن 58 سالگکی دار فانی را وداع گفت .

در چنین روزی در سال صفر هجری حضرت رسول اکرم ( ص ) از مکه به مدینه مهاجرات کردند . این تاریخ به عنوان تاریخ هجری مشهور شد .

تلخیص از کتاب  «تاریخ اسلام از آغاز تا هجرت »  از حجه السلام والمسلمین علی دوانی :
همین که پیغمبر( ص )  از خانه خارج شد  ، جبرئیل نازل گردید و گفت: یا رسول الله! راه «غار ثور» را پیش گیر. غار ثور در کوهى در مسیر «منا» است. چون بلندى کوه مانند شاخ‏هاى گاو است، آن را «ثور» یعنى گاو مى‏خواندند. پیغمبر راه منا را پیش گرفت و با توکل به خدا از مکه خارج شد. در میان راه با ابوبکر برخورد نمود. ابوبکر که موضوع را از پیغمبر شنید، از حضرت خواست او را با خودبرد تا پس از خارج شدن پیغمبر از مکه از آسیب قریش در امان باشد، پیغمبر هم پذیرفت. وقتى به کوه ثور رسیدند داخل غار شدند. از آن طرف همین که هوا روشن شد سران قریش به جستجوى پیغمبر پرداختند. پس از رفع خطر پیغمبر از غار بیرون آمد و دید که چوپانى به نام «ابن اریقط‏» پیش مى‏آید. پیغمبر او را خواست و از وى تضمین گرفت که خبر او را به اهل مکه نرساند. چوپان پرسید: قصد کجا دارید؟ حضرت فرمود: یثرب. چوپان گفت: من شما را از راهى خواهم برد که هیچ کس اطلاع نیابد.
پیغمبر سرانجام در  روز 12 ماه ربیع الاول سال یازدهم وارد حومه مدینه و دهکده «قبا» شد. مردم مدینه که اطلاع یافتند پیغمبر وارد خواهد شد، مرد و زن و پیر و جوان همراه مسلمانان مهاجر تا قبا به استقبال آمده بودند، و چون پیغمبر را دیدند هلهله کنان شادى‏ها نمودند. زنان و دختران و کودکان مدینه در پشت‏بامها با صداى بلند این سرود پرشور و دلنشین را مى‏خواندند. طلع البدر علینا من ثنیات الوداع وجب الشکر علینا ما دعا لله داع ایها المبعوث فینا جئت بالامر المطاع‏یعنى: ماه تابان به سوى ما طلوع کرد. از نقطه ثنیة الوداع (ثنیة الوداع نقطه‏اى بوده که مسافرین مدینه را تا آنجا تودیع و بدرقه مى‏کردند.)شکر این نعمت بر ما واجب است. تا هنگامى که کسى خدا را مى‏خواند. اى پیغمبرى که در میان ما برانگیخته شده‏اى!فرمانى مطاع از جانب خدا آورده‏اى. پیغمبر ضمن قدردانى از مردم مدینه از پیران و زنان و کودکان خواست تا به شهر برگردند، و خود با بقیه مردم مدینه و مهاجرین چند روز در قبا ماند، تا اینکه على علیه السلام از مکه رسید و با رسیدن وى پیغمبر آماده شد تا وارد مدینه شود. ابن اثیر مى‏نویسد: چون على علیه السلام از انجام آنچه پیغمبر به وى دستور داده بود در مکه فراغت‏یافت، مکه را ترک گفت و به مدینه هجرت نمود. شب‏ها در حرکت بود و روزها خود را پنهان مى‏کرد تا وارد مدینه شد در حالى که پاهایش مجروح شده بود. همین که پیغمبر از آمدن على علیه السلام آگاهى یافت فرمود: بگوئید على بیاید. عرض کردند:یا رسول الله! على نمى‏تواند راه برود. پیغمبر (صلى الله علیه و آله) خود آمد و على (علیه السلام) را در آغوش گرفت و از مشاهده ورم پاهاى او گریست. ( کامل ابن اثیر، ج 2 ص 75)