فهرست مناسبتها با جزئیات

    • ۲۸ شهریور
    • 18 September
    • ١٤ ربيع الاول

درچنین روزی در سال  1371هجری شمسی  آیت الله اعرافی از علمای بر جسته و روحانیان پیشرو در مبارزه با رژیم ستمشاهی دار فانی  را وداع گفت .  وی  پس از پیروزی انقلاب اسلامی مدت ها به عنوان امام جمعه میبد  در خدمت جامعه  اسلامی بود .


سوسنگرد در چنین روزی در سال 1360 ه ش ازاشغال نیروهای رژیم بعثی به دست پرتوان رزمندگان اسلام آزاد شد . این پیروزی بزرگ نتیجه قطعی  همکاری و هماهنگی نزدیک بین نیروهای ارتشی و مردمی بود. سوسنگرد، نامی آشنا و حماسه ساز و حادثه‏ای شورانگیز از حماسه‏های بلند دفاع مقدس ماست. سوسنگرد مرکز دشت‏آزادگان در غرب اهواز و در 65 کیلومتری آن واقع شده است. رود کرخه از شمال شهر و شعبه‏ای از آن به نام نیسان از درون شهر از شمال به جنوب می‏گذرد. مردم سوسنگرد عموماً از شیعیان عرب زبان خوزستان ودارای  سابقه‏ای درخشان در دفاع از کشور ایران بویژه در جنگ اول جهانی در مقابله با سربازان و نیروهای انگلیس و تحت زعامت علمای بزرگ وقت دارند. در نخستین روزهای حمله عراق به ایران اسلامی ، نیروهای عراقی از مرز چزابه وارد خاک جمهوری اسلامی ایران شدند و پس از اشغال بستان به سوی سوسنگرد روی آوردند. این افراد  مقاومت‏های پراکنده مدافعین محلی ورزمندگان را درهم شکستند و  با عبور از سوسنگرد بطرف حمیدیه روانه شدند . اما  در حمیدیه تانک‏های عراقی در گل‏ ولای منطقه زمین‏گیر شدند . نیروهای عراقی مجدداً در اواخر  آبان‏ماه سال1359،  به سوسنگرد از غرب و جنوب حمله  و بالاخره شهر را محاصره کردند. پس از آن بود که  مردم سوسنگرد به محاصره دشمن افتادند و این محاصره سه روز بطول انجامید . در روز سوم تعدادی از تانک‏های عراقی وارد سوسنگرد شدند و رزمندگان بشدت مقابل آنها با سلاح‏های سبک و امکاناتی اندک و ناکافی مقاومت می‏کردند . رزمندگان اسلام درحالی که نه مهماتی برای آنها مانده بود و نه حتی غذا داشتند و تعداد آنها از چند صد نفرهم تجاوز نمی‏کرد، ارتباط تلفنی آنها در روز سوم هم قطع شد. این مبارزه همچنان ادامه  داشت تا اینکه  حمله نیروهای خودی بسوی سوسنگرد آغاز گشت و سرانجام پس از مجاهدت های فراوان در چنین روزی سوسنگرد آزاد شد .

محمد تقی بهار فرزند حاجی میرزا محمد کاظم صبوری از سخنسرایان و شاعران بزرگ ایرانی است . او چندین دوره نماینده مجلس و یکبار نیز وزیر فرهنگ ایران شد . ملک الشعرا استاد دانشگاه بود و از آثار اومی توان به سبک شناسی ، تاریخ  تحول نثر فارسی ، تاریخ احزاب سیاسی ، داستان نیرنگ سیاه  و انتشار روز نامه های نوبهار ، تازه بهار و مجله دانشکده اشاره کرد . بهار از همان اوایل مشروطیت با ساختن تصنیف و ترانه های ملی که مفاهیم آزادی خواهانه در آن ها موج می زد به یاری مشروطه در ایران برخاست.  او  در چنین روزی در سال 1334 هنگامیکه مدیریت روز نامه بهار را به عهده داشت ، دستگیر و تبعید شد .

در چنین روزی در سال 1978 میلادی موافقت نامه های کمپ دیوید میان کارتر ، سادات و بگین روسای کشور های آمریکا ، مصر و رژیم صهیونیستی امضا شد . روسای این سه کشور پس از  گذشت سیزده روز ،  ضمن امضای یک موافقت نامه در محل کمپ دیوید آمریکا  روش وراه حل تازه ای در سازش   خاورمیانه را در دستور کار خود قرار دادند که البته نتیجه موفقیت آمیزی نداشت . این موافقت نامه به دعوت آمریکا و با میانجی گری این کشور انجام یافت . سایر کشور های عربی بعدها قرار داد صلح میان سادات و بگین را شرم آور خواندند و آن را به شدت تقبیح کردند . سادات نیز به علت امضای چنین قراردادی هد ف  گلو له خشم یک فرد ارتش مصر به نام " خالد اسلامبولی " قرا ر گرفت و از جمع سازشکاران کم شد. این افسر رشید و فرزند خلف مردم مصر نیز به شهادت رسید.


شیلی  کشوری است در نیمکره شمالی – غربی واقع در قاره آمریکای جنوبی . این کشور در کنار اقیانوس کبیر  و اقیانوس منجمد جنوبی و  در همسایگی کشور هایی چون آرژانتین ، بولیوی  و پرو قرار دارد . بیشتر  مردم شیلی  دو رگه ، برخی از آنان سرخ پوست و شماراندکی  از آنها  نیز سفید پوست اند . اکثریت قریب به اتفاق مردم این کشور پیرو آیین مسیحیت کاتولیک اند و تنها هشت  در صد از آنان  از مسیحیت پروتستان پیروی می کنند  . زبان رسمی این کشور اسپانیولی و خط رایج آن لاتین است . نوع حکومت شیلی  جمهوری بوده و واحد پول آن پزو  نام دارد . این کشور در چنین روزی در سال 1810میلادی از اسپانیا مستقل شد و در سال 1945 میلادی به عضویت سازمان ملل متحد در آمد . پایتخت آن سانتیاگو نام دارد و والیارایزو و تموکو از مهمترین شهر های آن اند .


این آهنگساز بر جسته آلمانی در چنین روزی در سال 1684 میلادی به دنیا آمد  . او همچنین در زمینه موسیقی مطالعات بسیاری کرد  .

در چنین روزی در سال 1834 میلادی  دایملر به دنیا آمد .  گوتلیپ دایملر مخترع و مهندس مشهور آلمانی در عمر کاری خود چندین اختراع به یادگار گذاشت که موتور سیکلت از جمله آنهاست .


جانسون نویسنده بزرگ انگلیسی در چنین روزی در سال 1709 میلادی دیده به جهان گشود . راهنمای تور بوسول عنوان مهمترین اثر اوست .

ویسلر مردم شناس بر جسته آمریکا در چنین روزی در سال 1870 میلادی متولد شد . هندی آمریکایی عنوان مهمترین اثر علمی اوست .

برنرز آهنگساز توانای انگلیسی در چنین روزی در سال 1883 میلادی به دنیا آمد . نخستین کودکی عنوان مهمترین اثر موسیقایی اوست .

فیچاندلر کارگردان توانای تئاتر آمریکا در چنینن  روزی  در سال 1924 میلادی متولد شد . ریزین و کی دو عناوین مهمترین آثار تئاتر اویند .

رومن پولانسکی کارگردان بر جسته آمریکایی در چنین روزی در سال 1933 میلادی متولد شد . بچه رزماری ، محله چینی ها و پیانیست از عناوین مهمترین آثار اویند .  پولانسکی، کارگردان برنده اسکار در حال حاضر  قصد دارد اثر کلاسیک الیور توییست به قلم چارلز دیکنز را به فیلم تبدیل کند. پولانسکی نتوانست برای دریافت جایزه بهترین کارگردان در مراسم اسکار امسال حاضر شود. وی به دلیل ارتکاب جرمی  در دهه 1970 در دادگاهی در آمریکا  متهم شده و در صورت بازگشت به آمریکا بازداشت خواهد شد.

در چنین روزی در سال 64 ه ق یزید بن معاویه به هلاکت رسید . یزید با ترفند معاویه بر منصب خلافت نشست در حالی که فردی فاسد و فاقد اهلیت برای خلیفه گری بود .   
حکومت معاویه در زمان خود از لباس خلافت‏به در آمده بود و در قالب سلطنت‏شناخته مى‏شد. از سال پنجاه و پنج‏به بعد، تلاش معاویه براى تثبیت موقعیت‏یزید بیشتر شد. معاویه در سفرى که به مکه و مدینه (که مرکزیتى دینى داشت) رفت، کوشید تا با بخششهاى زیاد به مردم آنها را به سوى خویش جلب کند. شاعرانى که نفرت از یزید داشتند، از قبیل عقیبة الاسدى و عبد الله بن همام السلولى، اشعارى در ملامت و مذمت‏یزید سرودند، اما معاویه با پول فراوان دهان آنها را بست. او در ادامه همین فعالیتها، وقتى به شام برگشت، گروههایى از مردم کوفه و بصره را نزد خویش فرا خواند. معاویه ضحاک بن قیس را واداشت تا موضوع ولایتعهدى را در آن مجلس مطرح کند. او با متهم کردن مردم عراق به این که آنها اهل نفاق و شقاق هستند مورد سرزنش قرار داد.  در آن مجلس، احنف بن قیس گفت: اهل عراق و حجاز تا وقتى حسن بن على (ع) زنده است‏بیعت نخواهند کرد.  بعد از آن معاویه تا سال 50[که امام حسن ( ع  )  در سال 49 به شهادت رسید] درباره بیعت‏با یزید سکوت کرد.احساس معاویه آن بود که مشکل عمده از لحاظ دینى مدینه است. عراق را به زور مى‏توان قانع کرد، اما مدینه را باید با استدلال راضى نگه داشت. ابن قتیبه  نوشته است: «جز اندکى، دیگران در بیعت‏سستى ورزیدند، بخصوص بنى‏هاشم که هیچکدام از آنها بیعت نکردند» .  معاویه قبل از آمدن، نامه‏هاى مختلفى که همراه با تهدید و تطمیع بود، براى مخالفین با بیعت فرستاده بود. زمانى که نتوانست در مدینه کارى از پیش ببرد، به سوى مکه حرکت کرد. در آنجا، معاویه حیله دیگرى به کار گرفت. مردم را که از شهرهاى مختلف براى مراسم حج گرد آمده بودند، جمع کرد و اعلام کرد که آن چند نفر، در خفا با او بر سر یزید بیعت کرده‏اند. گروهى از شامیان نیز با شمشیرهاى از نیام برکشیده فریاد زدند که باید آنها علنا بیعت کنند، اما معاویه آنها را ساکت کرد. پس از آن از منبر پایین آمد، هدایایى بین مردم تقسیم کرد و راهى شام شد. در آن جلسه، با اینکه این چند نفر حضور داشتند، نتوانستند مخالفت کنند. هر چند پس از آن به مردم گفتند که این امر حیله‏اى بیش نبوده و آنها بیعت نکرده‏اند.  معاویه هدیه‏اى براى بنى‏هاشم نفرستاد، تا اینکه ابن عباس تهدید کرد که به سواحل شام رفته و مردم را علیه او تحریک خواهد کرد. معاویه پذیرفت که به آنها هدایایى دهد،  هر چند مجددا امام حسین (ع) از پذیرش آن هدایا امتناع ورزید. چند سال بعد، بار دیگر براى یزید بیعت گرفته و به حاکم مدینه نوشت تا از مردم بیعت‏بستاند. سعید بن عاص حاکم مدینه به معاویه نوشت: مردم تابع این چند نفر (حسین (ع) ، عبد الرحمن بن ابى بکر، عبد الله بن زبیر و عبد الله بن عمر) هستند و هیچ کدام با من بیعت نکردند. 
(تلخیص  از کتاب: تاریخ خلفاء، ص 433 نویسنده: رسول جعفریان ) 
به هر روی یزید به حیله  بر تخت نشست و جز فساد بر امر دیگری اشتغال نورزید . او مردی بود عیاش که از سیاست و حکومت داری جمله ای نمی دانست . با این حال  با به راه انداختن مصایب بزرگی برای خاندان پیامبر اکرم ( ص ) در واقعه  کربلا ، بیش از پیش فضیحت حکومت و اقتدار خویش را روشن ساخت .