فهرست مناسبتها با جزئیات

    • ۳۰ شهریور
    • 20 September
    • ١٦ ربيع الاول


همه ساله چنین روزی به عنوان روز گفتگوی تمدنها در کشور گرامی داشته می شود . تیر ماه سال گذشته شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد ، به دلیل تداخل چند مناسبت در روز 13 آبان ، 30 شهریور ماه بعنوان روز گفت و گوی تمدن ها در نظر گرفته شد . به گزارش  اداره کل روابط عمومی  دبیرخانه  شورای  عالی انقلاب  فرهنگی ، با  توجه  به  اینکه  روز 13 آبان  ،"روز ملی مبارزه با استکبار جهانی" ، "سالروز تسخیر لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان مسلمان پیرو خط امام "  و همچنین "روز دانش آموز" است ،  برای جلوگیری از تداخل روز گفت و گوی تمدن ها با این مناسبت ها، زمان این مناسبت  تغییرکرد .بر اساس  اعلام شورای عالی انقلاب فرهنگی ،  30 شهریورماه (21 سپتامبر ) به عنوان روز گفت و گوی تمدنها اعلام شد .گفتنی است  پس از سخنرانی آقای  خاتمی زییس جمهور  در 13 آبان ( 4 نوامبر)  1377  ،  در مجمع عمومی سازمان ملل متحد و ارائه پیشنهاد  نامگذاری سال 2001 به عنوان سال گفت و گوی تمدنها ، این سال از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد با عنوان سال گفت و گوی تمدن ها نامگذاری شد .


در چنین روزی در سال 1867 میلادی مجارستان به خاک اتریش پیوست و به همین منظور امپراطوری اطریش - مجارستان شکل یافت . در همین روز  فرانسوآ ژوزف  به عنوان نخستین فرمانروای این امپراطوری تعیین گردید .
مجارستان هم اکنون در اروپای مرکزی بین اوکراین ، رومانی ، لهستان و اتریش واقع شده و مساحت آن تقریبا یک هجدهم ایران است . نژاد مردم این کشور زرد ، سفید و زبان رایج میان آنان مجاری و آلمانی است . بیشتر اهالی آن پیرو مذهب کاتولیک می باشند . نوع حکومت این کشور جمهوری است که در سال 1946 مستقر شد . مجارستان  در تاریخ چهاردهم دسامبر سال 1955 میلادی به عضویت سازمان ملل متحد در آمد . پایتخت این کشور بوداپست نام دارد .

ارنستو تئودور مونتا نویسنده و روز نامه نگار بر جسته ایتالیایی در چنین روزی در سال 1833 میلادی به دنیا آمد . وی در سال 1907 میلادی جایزه صلح نوبل را از آن خود کرد .

سینکلر رمان نویس انگلیسی در چنین روزی در سال 1878 میلادی به دنیا آمد .جنگل عنوان مهمترین اثر ادبی اوست .

ویسمونت نقاش معروف آمریکایی در چنین روزی در سال 1941 میلادی به دنیا آمد . او در زمینه آبرنگ آثار ارزشمندی خلق کرده است . بالای پنجاه هزار عنوان مهمترین   اثر بصری اوست .


سلیبوس آهنگساز بر جسته لهستانی در چنین روزی در سال 1957 میلادی دار فانی را وداع گفت . او در سن نود و یک سالگی در گذشت .