فهرست مناسبتها با جزئیات

    • ۴ شهریور
    • 25 August
    • ٢٠ صفر


کارمندان به عنوان  قشر تاثیر گذار جامعه و بدنه دولت جمهوری اسلامی ایران ، شمار کثیری  ازافراد  جامعه را تشکیل می دهند . تقدیر از این قشر پر توان جامعه  و استماع  مشکلات و نارسایی های سیستم اداری از زبان اشخاص مجری آن  در هفته دولت ، موجب تعیین روزی بنام روز کارمند در هفته دولت شده است.

درچنین روزی در سال 1369 ه ش مهدی اخوان ثالث شاعر برجسته ایرانی دیده ازجهان فروبست . اوکه "م امید " تخلص می کرد درسال 1307 در مشهد دیده به جهان گشود .  وی پس از مدتی تحصیل وکارگری درسال 1326 به عنوان معلم مشغول  به کار شد . اخوان درسال 1330 ودربیست وچند سالگی نخستین مجموعه ازاشعارش را منتشر ساخت . اودرآثارخود سبک استعلایی خاصی را پیروی می کند که در نوع خود منحصر به فرد است . زبان اخوان  در شعر از استحکام بالایی بر خوردار است و این خود نشانگر مطالعه عمیق وی در حوزه ادبیات کهن فارسی است .  از مجموعه آثار امید می توان به زمستان ، آخر شاهنامه ، از این اوستا ، منظومه شاهکار ، پاییز در زندان  ،  تو را ای کهن بوم و بر دوست دارم ، مجموعه مقالات و ... اشاره کرد  . بخشی از مجموعه زمستان او  را که در تقبیح خفقان موجود در دوران ستمشاهی رژیم منحوس پهلوی سروده شده است  ، با هم می خوانیم :

سلامت را نمى خواهند پاسخ گفت
سرها درگریبان است
کسى سر بر نیارد کرد پاسخ گفتن و دیدار یاران را
نگه جز  پیش پا را دید ، نتواند
که ره تاریک و لغزان است
وگر دست محبت سوى کس یازى
به اکراه آورد دست از بغل بیرون
که سرما سخت سوزان است
نفس ، کز گرمگاه سینه  مىآید برون ، ابرى شود تاریک
چو دیوار ایستد در پیش چشمانت
نفس کاینست ، پس دیگر چه دارى چشم
زچشم دوستان دور یا نزدیک ؟

مسیحاى جوانمرد من ! اى ترساى پیر پیرهن چرکین؟
... هوا بس ناجوانمردانه سردست ... آى
دمت گرم و سرت خوش باد
سلامم را تو پاسخ گوى ، در بگشاى
منم من ، میهمان هر شبت ، لولى وش مغموم
منم من سنگ تیپا خورده ى رنجور
منم ، دشنام پست  آفرینش ،  نغمه ى ناجور
نه از رومم ، نه از زنگم ، همان بیرنگ بیرنگم
بیا بگشاى در ، بگشاى ،  دلتنگم

حریفا ! میزبانا ! میهمان سال و ماهت  پشت در چون موج می لرزد.  

تگرگى نیست ، مرگى نیست
صدایى گر شنیدى ، صحبت سرما و دندان ست

من امشب آمدستم وام بگزارم
حسابت را کنار جام بگذارم
چه مى گویى که بیگه شد ، سحر شد ، بامداد آمد ؟
فریبت مى دهد ، بر آسمان این سرخى  بعداز سحرگه نیست
حریفا ! گوش سرما برده است ، این یادگار سیلى سرد
زمستان ست ...


درچنین روزی درسال 1095 میلادی جنگ های صلیبی میان مسلمانان ومسیحیان آغاز شد. جنگ های صلیبی به جنگ هایی گفته می شود که در آن مسیحیان برای رهایی بیت المقدس از دست مسلمانان در قرون یازده و دوازده میلادی بدان دست می یازیدند . نخستین کسی که لوای جنگ را برافراشت راهبی بنام پطرس از اهالی فرانسه بود . جنگ های صلیبی هشت جنگ است که در جنگ اول و چهارم هیچیک از پادشاهان اروپایی دخالت نداشتند و فقط نجبا و اصیل زادگان بودند که بر صلیبی  ها فرمانروایی می کردند . غیر از جنگ اول در باقی  جنگ ها مسیحیان از مسلمانان شکست خوردند .


بیلو روسی  یا روسیه سفید کشوری است در شرق اروپا در شمال اوکراین و مشرق  لهستان . مساحت آن حدودا یک هشتم کشور ایران است . قسمت غربی این کشور در سال 1922  تحت کنترل لهستان بود و بالاخره در بیست و پنجم  اوت  سال  1991 میلادی اعلام  استقلال کرد . هشتاد درصد مردم آن  از نژاد بیلو روسی و سیزده در صدر مردم آن روس هستند . زبان رسمی این کشور بیلوروسی  ونوع حکومت آن جمهوری است . پایتخت این کشور مینسک نام دارد .


این کشور در آمریکای جنوبی و در منطقه معتدل جنوبی ، در ساحل اقیانوس اطلس  قرار دارد . نژاد مردم این کشور سرخ و سفید است و اکثر آنان به زبان اسپانیولی تکلم می کنند. غالب مردم این کشور پیرو دین مسیحیت و بویژه مذهب کاتولیک اند . حکومت این کشور نیز جمهوری است . اروگوئه در چنین روزی در سال 1830 از اسپانیا مستقل شد و در هجدهم دسامبر سال 1945 میلادی به عضویت سازمان ملل متحد در آمد . پایتخت این کشور مونته ویدئو نام دارد .

ایوان پنجم نخستین تزار روسیه در چنین روزی در سال 1530 میلادی به دنیا آمد . او در میان سالهای 1533 تا 1584 براین کشور حکومت کرد .


استابزر نقاش توانای انگلیسی در چنین روزی  در سال 1724 میلادی به دنیا آمد . او بیشتر به نقاشی  حیوانات می پرداخت  . "خانه ترسیده از شیر" عنوان مهمترین اثر بصری اوست .


این پزشک و جراح حاذق سویسی در چنین روزی در سال 1841 میلادی به دنیا آمد . وی متخصص تیروئید بود . او در سال 1909 میلادی نوبل پزشکی را از آن خود کرد .


لودویک دوم پادشاه باوارایا در چنین روزی در سال 1845 میلادی  دیده به جهان گشود. وی بین سالهای 1864 تا 1886 بر این کشور حکومت کرد .

ولپ ، آهنگساز بر جسته آلمانی در چنین روزی در سال 1902 میلادی به دنیا آمد . "زئوس و الیدکو" عنوان مهمترین اثر موسیقایی اوست .

هانکر رهبر سیاسی آلمان شرقی در چنین روزی  در سال 1912 میلادی به دنیا آمد .

هایف آهنگساز بر جسته سیبریایی در چنین روزی در سال 1914 میلادی به دنیا آمد . "شاهزاده زندیلا" عنوان مهمترین اثر موسیقایی اوست .

برنشتین  آهنگساز بر جسته آمریکایی در چنین روزی در سال 1918 میلادی به دنیا آمد . او علاوه بر آهنگسازی پیانو را به زیبایی می نواخت . آثار او در دوره خود محبوب جوانهای آمریکایی بود .

مور ، نویسنده ایرلندی در چنین روزی  در سال 1921 میلادی به دنیا آمد . "کاتولیک ها" و "همسر دکتر" از عناوین مهمترین آثار داستانی اویند .


شون کانری بازیگر بر جسته آمریکایی در چنین روزی  در سال 1930 به دنیا آمد . او در فیلمهای بزرگی چون "جیمز باند" و "مردی که می خواست پادشاه باشد" بازی کرد .


فردریش ویلهلم نیچه   در پانزدهم اکتبر سال 1844 میلادی به دنیا آمد . وی در اصل از اعقاب یک خانواده لهستانی بود . پدرش مردی روحانی بود . او در هفت سالگی پدر خود را از دست داد و خود  یک عمر با ضعف روحی و جسمی در جهان باقی ماند . فلسفه او ناشی از جسمی ناتوان مغزی نامتعادل است . فلسفه نیچه هم انسان  را مسحور می کند و هم او را می ترساند . سیر جنون آمیز نیچه در عالم فلسفه تاحدی ناشی از شکست او در عشق بود . روح بسیار حساس وی  وقتی بیشتر متزلزل شد که از  زن مورد علاقه خود جواب منفی شنید . او تاهجده سالگی تحت نفوذ مادر در محیطی سخت گیرانه  آموزش های دینی را فراگرفت اما وضعیت تعصب آمیز آموزش ها او را به سوی بی دینی سوق داد . نیچه علاوه بر ماکیاولی ، شوپنهاور را نیز مقتدای فلسفی خویش می دانست . کتاب "چنین گفت زرتشت " مهمترین اثر اوست . در زمستان 1988 جنون نیچه  سخت بالا گرفت . ناچا راو را به بیمارستان بردند . سرانجام در چنین روزی  در سال 1900 میلادی بدرود حیات گفت . می گویند بسیاری از دیکتاتور های معاصر جهان نشخوارگر اندیشه های نامقدس نیچه بوده اند .

هرشل کاشف سیاره اورانوس در چنین روزی  در سال 1822 میلادی در گذشت . وی به هنگام مرگ 85 سال داشت .

کاپت ، نویسنده آمریکایی در چنین روزی در سال 1984 میلادی در گذشت ." در خون سرد " عنوان مهمترین اثر داستانی اوست .


چهل روزاز حماسه جانگداز عاشورا گذشت . در چنین روزی در سال 61 ه ق  پس از چهل روز از شهادت حضرت اباعبد الله الحسین (ع ) و یاران باوفیشان کاروان  بازماندگان کربلا و  اهل بیت‏ پیامبر اکرم( ص )  وارد  کربلا شدند  و  سرهاى مطهر شهیدان بویژه سر مقدس امام حسین (ع) را در کنار پیکرهاى مطهر آنهادفن کردند .  جابر ابن عبد الله انصاری  در روز اربعین سال 61 هجرى، به عنوان نخستین‏زیارت‏کننده مرقد شریف امام حسین(ع)، به کربلا آمد و به زیارت‏پرداخت. «عطیه عوفى‏» مى‏گوید:من با جابر بن عبد الله انصارى به زیارت قبر حسین(ع) رفتم.وقتى به کربلا رسیدیم، جابر نزدیک شط فرات رفت، غسل کرد.قطیفه‏اى به کمر بست و قطیفه‏اى دیگر بر دوش افکند. سپس کیسه‏اى‏که همراهش بود، گشود و از آن آرد «سعد» (ریشه خوشبوى کوفى)برون آورد و خود را خوشبو کرد. سپس به طرف مرقد شریف امام‏حسین(ع) حرکت کرد; در حالى که مشغول ذکر خدا بود، خود رانزدیک قبور رساند و گفت: مرا به قبر حسین(ع) برسان تا آن رالمس کنم. دستش را گرفتم و به قبر رساندم. هنگامى که دستش به‏خاک مرقد حسین(ع) رسید، از شدت اندوه بیهوش شد و به روى قبرافتاد. من بر وى آب پاشیدم. وقتى به هوش آمد، سه بار گفت: یا حسین!یاحسین! یاحسین! سپس گفت: «حبیب لا یجیب حبیبه‏» آیا دوست‏جواب دوستش را نمى‏دهد؟! بعد گفت: چگونه جواب دهى که خون ازرگهاى گلویت‏بر سینه و شانه‏ات فرو ریخته و میان سر و بدنت جدایى‏افتاده است! من گواهى مى‏دهم تو فرزند بهترین پیامبران و سرورمؤمنان و اسوه تقوا و پرهیزکارى و زاده هادیان و رهبران، وپنجمین تن از اصحاب کسا، فرزند بزرگترین نقبا(علی ع ) و فرزندسرور زنانى. چرا چنین نباشى که دست‏سید المرسلین تو را پروراند، در دامن‏پرهیزکارى بودى از پستان ایمان شیر خوردى، با اسلام از شیر بازگرفته‏شدى و در زندگى و هنگام مرگ پاک بودى. قلب مؤمنان، از فراقت‏سوخت. آنها شک ندارند که تو زنده‏اى، سلام‏و خشنودى خدا بر تو باد. گواهى مى‏دهم داستان تو مانند جریان‏شهادت حضرت یحیى بن زکریا بود. (که طاغوت زمان سر از پیکرش‏جدا کرد.) عطیه عوفى مى‏گوید: سپس جابر، به اطراف قبر امام‏حسین(ع) متوجه شد و سایر شهیدان کربلا را چنین زیارت کرد: «درود و سلام بر شما ارواحى که در محور قبر امام حسین(ع) جاى‏گزیدید. و شتر خود را در آستان او خوابانیدید. گواهى مى‏دهم‏شما نماز را به پا داشتید و زکات را ادا کردید و امر به معروف‏و نهى از منکر انجام دادید و با منحرفان و ملحدان جنگیدید.شما خدا را عبادت کردید تا مرگتان فرا رسید. سوگند به خدایى‏که محمد(ص) را به راستى فرستاد، ما با شما در آنچه بدان واردشدید، شریک بودیم. عطیه عوفى مى‏گوید: از او پرسیدم:ما چگونه در جهاد و پیکار آنها (شهیدان کربلا) شرکت داریم؟ مادر فراز و نشیب همراه آنها نبودیم و شمشیر نکشیدیم; ولى این‏شهیدان جانبازى کردند، به گونه‏اى که سرهایشان از بدنشان جداشد و فرزندانشان یتیم و زنانشان بیوه گشتند؟! جابر در پاسخ‏گفت: اى عطیه، از حبیب خود رسول خدا(ص) شنیدم که مى‏گفت: هر کس‏قومى را دوست‏بدارد، با آنها محشور مى‏شود و هر کس عمل قومى رادوست‏بدارد، در آن عمل با آنها شریک است. سوگند به خداوندى که‏محمد(ص) را به راستى فرستاد، نیت من و اصحابم همان نیت امام‏حسین(ع) و اصحاب اوست; نیتى که بر اساس آن به شهادت رسیدند.


در چنین روزی در سال 333 ه ق خلیفه عباسی ابراهیم المتقی بن المعتمد بن احمد الموفق طلحه مشهور المتقی از منصب خلافتش در این کشور خلع شد . وی  بیت سو یکمین خلیفه عباسی به شمار می رفت .


در چنین روزی در سال 937 ه ق لشکر عثمانی به رهبری سلیمان قانونی محاصره شهر فیینا در اسپانیا را پس از چندین ماه به پایان برد .این عمل به دلیل به پایان رسیدن خوراک و همچنین فرا رسیدن فصل زمستان در آن سال به وجود آمد .
سلطان قانونی یکی از بزرگنرین پادشاهان عثمانی بود که بعد از فوت پدرش سلطان سلیم اول به حکومت رسید . وی در دروان حکومت خود با کشور های مختلف از جمله ایران و شاه طهماسب وارد جنگ شد . او به لیبی ، بخش بزرگی از تونس ، اریتره ، جیبوتی و سومالی تجاوز کرد .

در چنین روزی در سال 974 ه ق سلطان عثمانی احمد ثالث که بیست و سومین پادشاه این کشور بود وفات یافت .


در چنین روزی در سال 1336 ه ق شیخ احمد الشرباصی یکی از مشهور ترین علمای مصری دیده به جهان گشود . وی آثار بسیاری از خود به جای گذاشته است که در حال حاضر منبع درسی بسیاری از دانشجویان است .


در چنین روزی در سال 1373 ه ق یکی از مشهورترین روزنامه نگاران تونسی به نام سلیمان بن قاسم الجادوی به دنیا آمد . وی چندین روزنامه منتشر کرد که از میان آنها می توان به المرشد و ابونواس اشاره کرد .

در چنین روزی در سال 1412 ه ق جمهوری ازبکستان استقلال خود را از اتحاد جماهیر شوروی سابق اعلام کرد .